yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı nedir ve ne fiile yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini yağdırmak için kullanılan bir kapıdır.

Dirimsel önem taşıyan bu konuda kapı arayan alıcılar ehven kapı sattığını sav eden kişilerle mukabillaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede yoksul olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli doğal gazın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür bapların en yüce avantajı esrar sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Pekâlâ yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece süre alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında kişi ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca güçlü ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış semtüne rast panik pas kolu bulunmasıdır.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak sınav yangın kapısı edilmekte ve onaylanmaktadır.

Cemiyet beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i küfretmek için tıklayın.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

şu demek oluyor ki, bel kemiği nüans şudur: Yangın kapısı Yangın Çıkış Kapısı yangının yayılmasını çelmek dâhilin mutasavverken, Yangın Çıkış Kapısı ivedili çıkış kapısı sadece hızlı ve emin tahliye için kullanılan bir kapıdır.

Report this wiki page